Notícies

L’Institut de Tecnificació d’Amposta promou el consum responsable en la 2a edició de l’Ecomercat

El pròxim dijous, 4 de maig, l’Institut de Tecnificació d’Amposta, amb la col·laboració de l’Institut Escola Agustí Barberà, ha organitzat la segona edició de l’Ecomercat Itec per contribuir a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 12: Consum i producció responsables. 

L’objectiu és que la comunitat educativa i també la ciutadania prenga consciència de la necessitat de consumir productes de proximitat i ecològics pels beneficis socials i mediambientals que genera. Per això, l’alumnat de l’optativa Escola Verda ha contactat amb una desena de comerços d’Amposta, La Ràpita i Ginestar perquè exposen i posen a la venda els seus productes en la parada que s’instal·larà el pròxim 4 de maig a l’avinguda de la Ràpita. Així, durant la jornada es podran comprar aliments, begudes i cosmètica d’origen ecològic o km 0.

D’altra banda, i amb la voluntat de demostrar que existixen alternatives sostenibles, es presentarà el projecte de mobilitat sostenible realitzat pels alumnes de 3r d’ESO i es farà una petita exposició per donar a conèixer els artesans del territori que aposten per una producció responsable. Així mateix, per fomentar el reciclatge i la reducció de residus, la parada tindrà un punt de venda de roba de segona mà, llibres usats i sabons naturals elaborats per l’alumnat de 2n d’ESO de l’institut Escola Agustí Barberà. Els diners recaptats amb la venda d’aquests productes aniran destinats a Càritas. A més, en la mateixa parada de l’Ecomercat hi haurà un espai per informar i conscienciar sobre els efectes i l’impacte ambiental que genera el consum de roba conegut com a fast fashion, que ha preparat l’alumnat de 2n d’ESO

La primera edició de l’Ecomercat, que es va celebrar el curs passat, va ser distingida el passat mes de novembre amb la Menció honorífica del Premi Escoles Verdes en la categoria de reconeixement al treball en xarxa. 

Contacta amb nosaltres per fer-nos arribar consultes, queixes o suggeriments.